Spørgsmål & Svar

Her kan du læse om de mest ofte stillede spørgsmål.

Hvorfor sparer en varmepumpe energi?

En varmepumpe sparer energi fordi den omsætter 1 kWh til et output på ca 6 kWh. Det vil sige, at energieffektiviteten er høj og du i princippet kun betaler for mindre end 20% af den energi du får. Det er godt for klimaet og din pengepung.

Har Smartpumps døgnservice?

Ja, vi har døgnservice og med et serviceabonnement sørger vi for altid at løse problemet uanset hvornår det opstår 365 dage om året.

Får man rabat på elregningen med en varmepumpe?

Når din boligs primære varmekilde er registreret som el, så får du en rabat på den el du bruger ud over 4.000 kWh. Det kaldes reduceret elafgift. De efterfølgende kWh betaler du kun 1 øre i elafgift på (mod de nuværende 68 øre pr kWh).

Hvor meget strøm bruger en typisk familie?

En typisk familie på to voksne og to børn bruger 4.000 kWh i el om året hvis opvarmningskilden ikke er elektricitet. Det vil sige, at den reducerede elafgift er sat ud fra det typiske forbrug og medfører, at den el varmepumpen bruger kun betaler 1 øre pr. kWh (alt over 4.000 kWh om året).

Hvor meget strøm bruger en varmepumpe?

Strømforbruget afhænger af størrelsen på dit hus og varmepumpen samt naturligvis hvor meget varme du bruger. Derfor er det svært at sige præcist hvad en varmepumpe bruger, men en typisk familie på to voksne og to børn i et 130 m2 hus bruger omkring 5.700 kWh om året på en varmepumpe.

Larmer en varmepumpe?

Selve pumpen laver ikke nogen nævneværdig lyd mens ventilatoren støjer op til 55 dB. Der er regler for hvor meget en varmepumpe må støje i skel og derfor anbefaler vi, at den aldrig placeres tættere på end 3 meter fra skel.

Leverer en varmepumpe stabil varme?

Ja, der er ingen forskel på stabiliteten fra en varmepumpe og eksempelvis gas- eller oliefyr, fjernvarme eller andre stabile varmekilder.

Kan en varmepumpe kombineres med solceller?

En varmepumpe kan med fordel kombineres med solceller. Det vil reducere din elregning med den produktion dine solceller bidrager med og du kan dermed være sikker på at få en stor grad af grøn opvarmning af din bolig.

Hvilke dele består en varmepumpe af?

En varmepumpe har en udendørs og en indendørs enhed. Udenfor har du selve varmepumpen der består af en kompressor og en ventilator. Den ligner de traditionelle airconditionanlæg og fungerer i princippet på samme måde bortset fra den producerer varme. Indendørs har du din varmtvandsbeholder og tilslutningen til varmesystemet, uanset om det er gulvvarme eller radiatorer.

Hvor lang er garantien på en varmepumpe?

Hos Smartpumps.dk får du 10 års garanti på alle varmepumper uanset mærke og fabriksgarantien. Garantien gælder når du samtidig tegner et serviceabonnement hos Smartpumps og sikrer at systemet bliver vedligeholdt korrekt.

Er et årligt service lovpligtigt?

Ja, det er lovpligtigt at varmepumpen bliver serviceret af en autoriseret køleteknikker mindst en gang om året. Dette gælder for alle produkter der indeholder mere end 1 kg kølemiddel. Grunden til at det er lovpligtigt er, at kølemiddel kan forårsage forurening hvis det slipper ud af systemet. Hos Smartpumps har vi egne kølemontører med mere end 20 års erfaring i servicering af store og små kølesystemer.

Hvad er forskellen på en monoblock og et splitsystem?

En monoblock producerer varmt vand i den udendørs enhed og sender det derefter gennem ydermuren og ind til den indendørs enhed. Det giver et større energitab end med et splitsystem og ved et driftstop kan der også være risiko for frostsprængninger af vandrør. Et splitsystem sender i stedet kølemiddel gennem ydermuren og varmer driftsvandet op indendørs, hvilket både er mere energieffektivt og sikrer mod frostsprænginger af vandrør ved driftsstop.

Hvad betyder VE?

VE står for Vedvarende Energianlæg og efteruddannelsen sikrer, at installatøren kender til teknikker der sikrer, at varmepumper, solcelleanlæg, solvarmeanlæg samt biomassekedler og -ovne monteres på en optimal og energieffektiv måde. Det indbærer eksempelvis, at rørerne monteres optimal og ikke bukkes for mange gange og det er din garanti for, at dit anlæg er monteret optimalt. Alle Smartpumps installationer er monteret efter retningslinjerne for VE.

Hvordan registrerer jeg elvarmeafgift?

Det er nemt og du skal blot bruge dit Nem-Id eller MitID. Husk at det først skal gøres når varmepumpen er færdiginstalleret.

1) Log ind på BBR og ret dine varmeoplysninger.
2) Angiv varmeinstallation til at være varmepumpe og opvarmningskilden er el (elektricitet).
3) Afvent at kommunen sender dig besked om at registreringen er modtaget og registreret korrekt.
Hent herefter din nye BBR meddelelse som du kan downloade som PDF dokument ved at søge på din adresse. Du behøver ikke at logge ind med Nem-Id eller MitId for at få BBR-meddelelsen.

Under Energioplysninger kan du se varmeinstallation og opvarmningsmiddel. De fleste elselskaber registrerer automatisk ændringerne på BBR og ændrer elafgiften automatisk. Der er dog nogle der ikke gør og der kan også ske fejl så vi anbefaler altid, at du selv giver elselskabet besked. Send BBR-meddelelsen (PDF-filen) til dit elselskab og bed dem om at registrere din ejendoms ændrede status. Så er du færdig med det.

Har du stadig spørgsmål?Kontakt os her

bg

Gør som mange andre

Få et uforpligtende tilbud på en varmepumpe.

Få gratis tilbud

Kontakt

[email protected]

Ring til os på

+45 89 87 87 81

Man-Fre 10-16

Adresse

Smartpumps ApS

CVR: 37459658

Brandstrup Vej 10 Rødovre, København 2610 Denmark